Ha nincs kerted, grillezz a konyhában!

Szereted a frissen sült grill húsokat, zöldségeket? Csak éppen nincs kerted, hogy a szabadban hódolhass a grilles gasztronómia nyári oltárán? A konyhában is grillezhetsz!

Igen, a grill a szabadban, családi vagy baráti körben az igazi... Nem vitatjuk, de nem mindenkinek adatik meg, hogy kicsapja a kertbe a grillsütőt és a faszént. Szerencsére az elektromos grillek és a grillsütős tűzhelyek korszakában már annak sem kell lemondania a grillezés örömeiről, aki nem rendelkezik hatalmas kerttel. A grillezés lényege ugyanis, hogy az adott étel rácson, rostélyon vagy nyárson legyen megsütve, ehhez pedig szuper konyhai eszközök állnak már a rendelkezésünkre.

Mit tanácsolunk, ha konyhában grillezel?

1. Ne érje a konyhabútorodat közvetlen nagy hőhatás és gőz, ezzel nagymértékben hozzájárulsz állaguk megóvásához!

2. Ha túl sok gőzzel jár a sütés, az étel elkészítése után rögtön töröld szárazra (és zsírmentesre) a konyhabútort!

3. A legjobb, ha konyhabútorod L-alakú, szigetes vagy pultos, így van helyed úgy grillezni, hogy a sütő szabadon van, nem ér hozzá más eszközhöz, és fölötte nem a konyhaszekrényt éri a hőhatás. A képeken látsz néhány példát erre.

 


5 érv az elektromos/tűzhelyes/serpenyős grillezés mellett!
1. Könnyebb, egyszerűbb a használata.
2. Nem kell igényel akkora helyet, mintha a kertbe mennél.
3. Nem kell hozzá faszén, spéci eszközök.
4. Nem füstöl (hacsak oda nem égeted a húst).
5. Abszolút hozza a grillezés ízét, hangulatát.

 


Tulajdonképpen bármit grillezhetsz, de főleg a húsoknak, zöldségeknek (burgonya, paprika, padlizsán, répa), grillezésre alkalmas sajtoknak tesz igazán jót ez a módszer. A grillezés technikája nem bonyolult, de nem árt odafigyelni néhány apróságra!

3 tipp, hogy finom legyen a grillezett étel!

1. Ha húsokat grillezel, előtte pácold be őket, és hagyd pihenni a pácban legalább 2-3 órát, de ha ügyes vagy, akár egy napot is.

2. Ha alufóliába csomagolod a grillezni kívánt ételt, jobban megőrzi az ízét, aromáját, zaftosabb, omlósabb lesz, és fűszerből is kevesebb kell hozzá.

3. Sütés közben is kenegetheted az ételeket olajokkal, páclével, alkohollal vagy fűszerekkel, csak vigyázz, hogy a húsokat ne sértsd meg, ne szúrd meg forgatás közben, hogy ne menjen ki belőlük a finom lé.

 


A páclé lehet bármi, de citromot és olajat használj hozzá, ezen felül azzal ízesítheted még, amivel csak akarod (pl. mustár, joghurt, méz, fűszerek).

Egyszóval azt tanácsoljuk, hogy bátran szerezz be bármilyen beltéri grillezésre alkalmas eszközt, hívd át a családot, a barátokat, és ess neki a konyhában a grillezésnek!

 

Szereted a modern konyhabútorokat? Keresd a Knappot!

Házhoz menjünk, ott tervezzük meg konyhabútorodat?

Ha tetszik, ne felejtsd el megosztani barátaiddal is!


Elérhetőségek

Knapp konyhabútor webáruház

E-mail: info@knapp.hu


Készítette